nl

CO2 trede 5 certificaat

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en daarmee kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De Ladder wordt als CO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument gebruikt. Organisaties die zich laten certificeren volgens de Ladder, zullen dit ervaren als een investering die zich direct terugverdient in termen van lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst. De CO2-Prestatieladder is oorspronkelijk in 2009 ontwikkeld door ProRail en sinds 2011 in eigendom en beheer van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen.

In juni 2022 heeft Balance het CO2 trede 5 certificaat behaald. Dit certificaat laat zien dat zowel Balance als haar klanten een toekomstbestendig Nederland belangrijk vinden.

CO2-beleid

Naast het behalen van dit certificaat, heeft Balance aan de hand van informatie over o.a. gas- en elektraverbruik, het wagenpark, vloeroppervlakten en huur- en berijdersovereenkomsten en CO2-footprint bepaald, reductiedoelstellingen opgesteld en een CO2-beleid opgesteld.